saeedtag

دل نوشته ها مکانی برای آرامش

saeedtag

دل نوشته ها مکانی برای آرامش

صدیق

بنا بر گزارش یک روزنامه معتبر انگلیسی، قرار است هفته‌ آینده‌ مجوز ساخت فیلم زندگی لاله‌ صدیق قهرمان مسابقات رالی ایرانی رسما صادر شود! لاله صدیق در سال ۲۰۰۵ موفق شد با کسب مقام قهرمانی در مسابقات اتومبیل‌رانی به شهرتی بین‌المللی دست پیدا کند.
این تصمیم حاصل چندین ملاقات میان میان محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران و اسی نیک نژاد کارگردان ایرانی‌ تبار ساکن آمریکا، در جریان سفر احمدی نژاد برای شرکت در سخنرانی سالیانه‌ی سازمان ملل متحد می‌باشد. این توافق بعد از دیدار رئیس جمهور اسلامی با جمعی از ایرانیان سرشناس ساکن آمریکا حاصل شد و پس از آن احمدی نژاد برای ساخت این فیلمنامه چراغ سبز نشان داد.
مسئولین سازمان دولتی سینما در ایران اعتقاد دارند که این پروژه سینمایی (که فعلا با نام موقت لاله از آن یاد می‌شود) می‌تواند در مقابل تصویر کلیشه‌ای رسانه‌های غربی از عقب‌ماندگی جامعه‌ و پایمال شدن حقوق زنان ایرانی بایستد.
نویسنده روزنامه تلگراف مدعی شده: خانم صدیق که هم اکنون 35 سال سن دارد پس از کسب موفقیت در مسابقات بین‌المللی اتومبیل رانی از سوی رسانه...
‌ها لقب شوماخر کوچک را دریافت کرد و به نمادی از زنان ایرانی تبدیل شد که برای استقلال فکری خود در جامعه‌ای مردسالار به مبارزه می‌پردازند.
اما در حال حاضر این طرح برای به تصویر کشیدن قهرمان زن ایرانی بر پرده‌ی سینماها، زیر آتش منتقدانی قرار گرفته که اعتقاد دارند داستان این پروژه برای به انحراف کشیدن باورهای مذهبی انقلاب اسلامی ایران پرداخت شده‌است. سینماگران ایرانی همچنین دولت را با این پرسش مواجه کرده‌اند که چرا بودجه‌ای ۲۶۲ میلیون پوندی به این پروژه اختصاص پیدا کرده‌، آن هم در شرایطی که بیشتر آثار ایرانی مبتنی بر ارزش‌های ملی و مذهبی با بودجه‌هایی به مراتب کمتر به مرحله‌ی تولید می‌رسند.
در صف اول منتقدان، حسین شریعتمداری سردبیر روزنامه‌ی دولتی کیهان قرار دارد که خط داستانی این فیلم را توهینی آشکار به زنان مسلمان ایرانی خوانده که دست غربی‌ها را می‌توان در پس‌ آن دید. او در سرمقاله‌ی خود می‌نویسد: « آیا سمبل و نماد زن مسلمان ایرانی، دختری است که در مسابقات بین‌المللی رالی شرکت می‌کند؟ آیا نشانه‌‌ی تجدد و زندگی مدرن، شرکت این دختر خانم در مسابقات اتومبیل رانی است؟
او همچنین نیک نژاد را به ساخت فیلم‌های مستهجن و جنسی متهم می‌کند و سابقه‌ی او را به‌عنوان مدیر تولید چندین قسمت از سریال "خاطرات کفش قرمز" شاهد این مدعا می‌داند. این درام اروتیک در دهه‌ی نود از شبکه‌ی تلویزیونی "شو تایم" در آمریکا پخش شد.
اما از سوی دیگر جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی دولتی ایران اعلام کرده که این فیلم می‌تواند پاسخی برای آثار تهیه‌کنندگان هالیوودی باشد که همواره در آثار خود تصویری منفی از ایران ترسیم کرده‌اند. از جمله‌ی این آثار می‌توان به فرار بتی محمودی زن آمریکایی‌الاصل اشاره کرد که ماجرای آن در فیلم "بدون دخترم هرگز" به تصویر کشیده‌ شده بود.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در ایران که تولید پروژه‌ی "لاله" را در دست دارد، از مذاکره با چندین کمپانی فیلمسازی در کن و کانادا برای مشارکت در این فیلم خبر داده‌است. آنها همچنین پافشاری خود را برای ایفای نقش اصلی توسط یک بازیگر سرشناس هالیوودی اعلام کرده‌اند
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد