بیبینی زنده ای یا نه . . !
این نوشیدنی شیر نبوده و
جزو لبنیات محسوب نمیشود بلکه خودتان دست به کار میشوید و با زردچوبه که
ادویهای با شهرت جهانی و خواص فوقالعاده است یک نوشیدنی مفید و پرخاصیت
تهیه میکنید.
طرز تهیه این شیر متنوع است اما ترکیب اصلی آن را
زردچوبه تشکیل میدهد البته میتوانید برای تهیه آن از شیر و یا هر
نوشیدنی گیاهی دیگر استفاده کنید. آنچه مهم است این است که این نوشیدنی
بسیار سالم بوده و خواص فوقالعادهای برای بدن دارد.
خواص شیر طلایی
این نوشیدنی، ترکیبی فوقالعاده مانند زردچوبه دارد که سرشار از مواد مغذی
بوده و برای سلامتی فوقالعاده است. زردچوبه خواص آنتیاکسیدانی،
ضدالتهابی و ضدسرطانی دارد و حاوی ترکیبات مفیدی مانند کورکومین و
پنیفنولها است که خواص درمانی بالایی دارند. کورکومین درست مانند
کورتیزونها (یا همان کورتونها) خواصی دارد بدون اینکه عوارض جانبی این
داروها را به بدن تحمیل کند. زردچوبه یک آنتیبیوتیک طبیعی است که از بروز
عفونتها پیشگیری کرده و جریان خون را تحریک میکند.
این ادویه برای
روان و دفع شدن مخاط و بلغمها نیز موثر است؛ در نتیجه این نوشیدنی برای
افرادی که مدام دچار زکام و سرماخوردگی میشوند نیز کارایی دارد.
شیر
طلایی با مشکلاتی از قبیل آرتریت، آرتروز و در واقع دردهای مفصلی و عضلانی
نیز مقابله میکند. اگر دنبال یک مسکن طبیعی برای تسکین سردرد و دردهای
دیگری که به دلیل فشارهای عصبی بروز میکنند هستید، به سراغ این نوشیدنی
مفید بروید.
مصرف این نوشیدنی برای افرادی که دچار آلزایمر شدهاند و علائم بیماریشان به مرور خود را نشان میدهد نیز توصیه میشود.
خوشبختانه شیر طلایی قادر است که از ضعف عملکرد مغز و بروز زوال عقل نیز تا حد زیادی پیشگیری کند.
خواص دیگر شیر طلایی
شیر طلایی خواص آنتیاکسیدانی، مسکنی و ضدعفونیکنندگی دارد. این نوشیدنی
باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری
میکند. اگر دنبال یک داروی ضدسرطان طبیعی هستید میتوانید به این نوشیدنی
اعتماد کنید.
* شیر طلایی برای کنترل سطح کلسترول خون و پیشگیری از انسداد عروق و همچنین عملکرد دستگاه گوارش نیز مفید است.
* شیر طلایی تصفیهکننده و سمزدای واقعی برای کبد محسوب میشود.
* این شیر برای تنظیم متابولیسم بدن و همچنین کمک به کاهش وزن توصیه میشود.
* اگر از فشارخون بالا رنج میبرید نیز میتوانید به این نوشیدنی اعتماد کنید.
* شیر طلایی برای انواع پوستها تأثیر فوقالعادهای دارد و مشکلات پوستی را برطرف میکند.
* برای کنترل اختلالات عصبی و همچنین تری گلیسیرید بالا نیز میتوانید به سراغ این نوشیدنی بروید.
فلفل نبین چه ریزه
یکی دیگر از ترکیبات این نوشیدنی مفید فلفل است. فلفل حاوی ترکیبی اصلی به
نام «پیپرین» است که باعث تسریع جذب کورکومین میشود. اگر میخواهید
پوستتان قوی شود و به اصلاح دنبال یک «تونیک پوست» هستید باید بدانید که
شیر طلایی باعث آرامش بدن شده و به تقویت پوست و پیشگیری از پیری زودهنگام
سلولهای پوستی کمک زیادی میکند.
این شیر به دلیل دارا بودن فلفل برای
سلامتی موها فوقالعاده است. به خاطر اینکه با ریزش موها، شوره سر و خارش
پوست سر مقابله میکند.
اگر دچار بدخوابی هستید نیز میتوانید قبل از رفتن به رختخواب کمی شیر طلایی بنوشید تا خواب راحتی تجربه کنید.
چگونه شیر طلایی تهیه کنیم؟
برای تهیه این نوشیدنی دو مرحله ساده وجود دارد تا یک نوشیدنی سالم با خواص فوقالعاده تهیه و مصرف کنید.
مرحله اول برای تهیه خمیر زردچوبه
مواد لازم
پودر زردچوبه یکچهارم فنجان معادل 30 گرم
فلفل آسیاب شده نصف قاشق معادل 2.5 گرم
آب تصفیهشده یک فنجان معادل 125 میلیلیتر
روش تهیه
تمام مواد را ترکیب کرده و با حرارت ملایم گرم کنید. مواد را هم بزنید تا
یک خمیر حاصل شود. سپس شعله را خاموش کنید تا مواد سرد شوند. آن را داخل یک
ظرف شیشهای ریخته و داخل یخچال قرار دهید.
مرحله دوم: تهیه شیر طلایی
مواد لازم
شیر بادام یک لیوان معادل 250 میلیلیتر
روغن نارگیل یک قاشق معادل 5 میلیلیتر
خمیر زردچوبه یکچهارم قاشق یا کمی بیشتر
عسل به مقدار لازم
طرز تهیه
میتوانید به جای شیر بادام از شیرهای گیاهی دیگر مانند شیر نارگیل نیز
استفاده کنید. در صورت نداشتن این شیرها میتوانید به سراغ شیر گاو نیز
بروید. البته اگر به لاکتوز شیر حساسیت داشته باشید حتماً باید از شیرهای
گیاهی استفاده کنید.
تمام مواد به جز عسل را داخل ظرفی ریخته و با
حرارت ملایم گرم کنید. مواد را هم بزنید تا قبل از جوشیدن کاملاً حل شوند.
زمانی که نوشیدنیتان آماده شد عسل را بر حسب ذائقهتان به آن اضافه کنید.
نوشیدنیتان آماده است.
البته در صورت مصرف دارو، قبل از استفاده از هرنوع نوشیدنی و یا عرقیات گیاهی، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
...........................
لخته شدن خون در ورید پاها می تواند با درد، تورم و قرمزی در اندام خود را
نشان دهد. تهدید واقعی این لخته ها زمانی است که منجر به آمبولی ریه گردد.
به گزارش آوای سلامت به نقل ازhealthdayخون به طور طبیعی برای جلوگیری از خونریزی مرگبار باید لخته شود اما اگر این اتفاق بیش از حد بیفتد، منجر به یک عارضه خطرناک به نام «بیش لخته شدگی» می شود.
عوامل خطر ساز لخته شدن خون از این قرار هستند: نشستن برای طولانی مدت در ماشین یا هواپیما، ماندن در تختخواب برای زمان طولانی، قرار گرفتن تحت عمل جراحی، ابتلا به برخی از سرطان ها، بارداری، سیگار کشیدن، مصرف برخی داروهای ضد بارداری یا هورمون درمانی جایگزین.
چطور می توان از لخته شدن خون جلوگیری کرد؟
اگر شما تحت یک عمل جراحی قرار گرفته اید و ناچارید برای زمان طولانی بعد از آن بستری شوید، با پزشک تان در مورد راه هایی برای جلوگیری از لخته مشورت کنید. برای اکثر افراد راه رفتن در اسرع وقت بعد از یک عمل جراحی، می تواند خطر ابتلا به لخته را کاهش دهد.
پزشکان گاهی داروهای ضد انعقاد در افراد در معرض خطر بعد از عمل جراحی را تجویز می کنند.
یکی دیگر از گزینه ها استفاده از جوراب های واریس است. این جوراب ها منجر به افزایش جریان خون از مچ پا به سمت ران می شوند.
اگر شما برای مدت های طولانی ناچارید در هواپیما، قطار یا ماشین، محل کار یا ... باشید، از این راهنمایی ها استفاده کنید:
بلند شوید، راه بروید و این کار را هر یک ساعت یک بار انجام دهید.
در حالی که نشسته اید، مچ پای خود را هر چند دقیقه یک بار ورزش دهید.
موقعیت خود را در همان حالت که نشسته اید، تغییر دهید.
به مقدار زیاد آب بنوشید.
اقدامات دیگری هم هستند که به جلوگیری از لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری کمک می کنند:
از جوراب ها و لباس های تنگ استفاده نکنید.
گاه گاهی پای خود را در حدود 15 سانتی متر بالاتر از سطح قلب خود قرار دهید.
در صورت توصیه پزشک، از جوراب های کشی استفاده کنید.
توصیه های پزشک را در مورد ورزش رعایت کرده و داروهایتان را طبق تجویز مصرف نمایید.
مصرف نمک را کاهش دهید.
از روی هم انداختن یا آویزان کردن پاها پرهیز کنید.
انتهای تختخواب خودرا به اندازه 10 تا 15 سانتی متر بالا ببرید.
کلم«کلم سنگ» مانع گرفتگی رگ های خون می شود
کلم (کلم سنگ)،
گیاهی متعلق به خانواده کلم، بومی کشور بلژیک است. این گیاه که در تمامی
سال کشت می شود، ارزش غذایی بالایی دارد و سرشار از ویتامین C، A فیبر و
فولیک اسید است.
1- به نوشته «ehow» ، کلم سنگ با تقویت سیستم دفاعی
بدن، عملکرد قلب و مویرگ ها را بهبود می بخشد و از گرفتگی رگ ها جلوگیری می
کند و علائم آسم را کاهش می دهد.
2- یکی از ویژگی های مهم این گیاه کاهش خطر بروز انواع مختلف سرطان از جمله ریه، روده بزرگ، پروستات و سینه است.
3-رژیم غذایی سرشار از آن مانع سکته قلبی و آب مروارید چشم می شود و خطر
بروز بیماری ام اس، فشار خون بالا و دیابت (مرض شکر)را نیز کاهش می دهد.
4- در هر نوع کلم، نوعی ریزمغذی به هنگام جویده و یا خرد شدن آزاد می شود.
این ماده کبد (جگر)را تحریک می کند تا آنزیم های موجود در موادشیمیایی
سرطان زا سم زدایی شود.
5- خوردن ۳ یا ۵ بار کلم سنگ یا هر نوع کلم در هفته، خطر ابتلا به سرطان را ۶۰ درصد کاهش می دهد.
6- ویتامین C موجود در آن برای تولید کلاژن مفید برای پوست، بافت های پیوندی، تاندون، غضروف و تقویت سیستم دفاعی بدن لازم است.
7- فولیک اسید موجود در آن از بیماری های متعدد مادرزادی پیش گیری می کند.
8- فرد را در برابر بیماری های التهابی مانند آرتروز محافظت می کند.
9- این گیاه را که سرشار از پروتئین است می توان جایگزین گوشت کرد.
11- ویتامین A موجود در آن برای تقویت بینایی موثر است.
غنی از فیبر است به عملکرد سیستم گوارشی کمک می کند و مانع یبوست می شود.
12-مصرف آن به افرادی که قصد لاغر شدن دارند خوب است.
فندق یک منبع خوب از ویتامینهای B1، B2 و B6 است. این ویتامین ها برای حفظ سلامت مغز و خونسازی ضروری هستند، مخصوصا برای کودکان در حال رشد.
ویتامین E
ثابت شده است که مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، تمامی ویتامین E مورد نیاز در روز را تامین می کند و برای پیشگیری از بیماری های عروق سیاهرگ قلبی و سرطان کافی است.
روغن فندق بهترین منبع شناخته شده ویتامین E است که برای سلامت ماهیچه های قلب و دیگر ماهیچه های بدن ضروری است.
این ویتامین همچنین برای عملکرد طبیعی سیستم تولید مثل ضروری می باشد.
ویتامین E از تجزیه و همولیز گلبول های قرمز خون جلوگیری می کند، بنابراین به عنوان نوعی محافظ در برابر کم خونی یا آنمی عمل می کند.
از دیگر فواید ویتامین E که در فندق به وفور یافت می شود، پیشگیری و
ممانعت از عوامل ایجاد کننده سرطان می باشد. اگر سرطان قبلا در بدن شکل
گرفته باشد، ویتامین E با سلول های سرطانی می جنگد.
املاح فندق
فندق دارای مواد معدنی زیر می باشد:
* کلسیم، که برای رشد استخوان ها و دندان ها ضروری است.
* آهن، که در خون سازی نقش دارد.
* روی، که نقش مهمی در هورمون های جنسی دارد.
* پتاسیم، که برای تحریک سیستم عصبی و عملکرد مناسب عضلات و ماهیچه ها ضروری است.
تقریبا بین 5 تا 14 روز بعد از مصرف آنتیبیوتیکها، عمل ذبح مرغها و مصرف گوشت آنها نباید در دستور کار مرغداریها قرار داشته باشد.
نظارت بر این کار، برعهده مسئولان دامپزشکی و خود مرغداریهاست. متاسفانه در برخی از مرغداریهای ایران، این نظارتها انجام نمیشود و مرغدار هم تا روزها و ساعتهای آخر به مرغها، آنتیبیوتیک میدهد.
البته گوشت مرغ، کمتر تحتتاثیر این دارو (آنتیبیوتیکها) قرار میگیرد و بیشتر آنتیبیوتیکها در جگر وکلیههای مرغ تجمع پیدا میکنند. با این حساب، اگر از نحوه پرورش مرغ آگاهی ندارید، نباید جگر آن را مصرف کنید تا سلامتتان با خوردن جگر مرغ سرشار از آنتیبیوتیک بهخطر نیفتد.
از آنجاییکه عمل ذبح مرغ پس از گذشت حداقل زمان از خوراندن آنتیبیوتیک به مرغها (بین 1 تا 2 هفته) در بسیاری از مرغداریها صورت نمیپذیرد، بنابراین مقدار زیادی از این داروها در جگر مرغ باقی میمانند؛ زیرا جگر،محل سمزدایی است و بسیاری از داروها قبل از دفع از بدن داخل جگر به روشهای مختلف آنزیمی خنثی میشوند. بههمین دلیل هم بسیاری از جگرهای مرغ آلودگی بالایی بهخصوص به آنتیبیوتیکها دارند. با این حساب، توصیه میشود که از مصرف جگر مرغ خودداری کنید.
از طرف دیگر، تحقیقات انجامشده در دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم نشان میدهد معمولا بد بودن شرایط جوی، پایین بودن آگاهی مرغدارها و تراکم فراوان مرغداریها در برخی مناطق کشور، باعث افزایش مصرف آنتیبیوتیکها میشود.
متاسفانه گاهی برخی آنتیبیوتیکهای ممنوع هم در این مرغداریها استفاده میشوند. به همین دلیل بهتر است مرغهای بستهبندی زیرنظر سازمان دامپزشکی را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید و گوشت مرغ را پیش از مصرف کاملا بپزید.
فرایند پختن، میتواند تاحد زیادی باعث از بین رفتن برخی از این آنتیبیوتیکها شود. نوشیدن آبمیوههای تازه، سالم و طبیعی مانند آب مرکبات با غذاهای گوشتی، هم باعث افزایش جذب آهن این موادغذایی در بدن میشود و هم ارزش تغذیهای وعده غذایی را بالاتر میبرد.
به گزارش روزنامه شهروند، دکتر آراسب دباغمقدم، دراینباره میگوید: حساب دل مرغ از جگر آن جدا است. دل مرغ، منبع خوبی برای دریافت پروتئین و آهن محسوب میشود و اسید فولیک هم دارد. این عضو اندرونی، مشکل خاصی ندارد و میتوان آن را مصرف کرد، اما مصرف جگر مرغ، چندان توصیه نمیشود
چای، نوشیدنی بسیاری از مردم جهان است.... اما از مرحله دَم کردن تا هنگام
نوشیدن آن هم مثل هر کار دیگری باید آداب و روش های خاص را پی گرفت تا به
نتیجهای بهتر و صحیحتر رسید.
اگر میخواهید از مصرف همان چایی که در آشپزخانه دارید نیز لذت بیشتری ببرید، خواندن راهنماییهای پیآمده را از دست ندهید.
اصول دم کردن چای:
- بهتر است از ظرف ، کتری یا قوری ، و حتی فنجانهای چینی برای دم کردن یا نوشیدن چای استفاده کنید.
- سرامیک لعابدار و ظروف شیشهای نیز در مراتب بعدی مناسبند
اما سعی کنید از کتریهای آلومینیومی ، ظروف مسی یا برنجی استفاده نکنید.
این ظروف اگرچه در قدیم استفاده میشدهاند ، افزون بر آنکه مزه ، طعم و
حتی عطر چای را عوض میکنند، به سبب ایجاد واکنش شیمیایی برای حفظ سلامت
مناسب نیستند...(به عنوان مثال تانن محلول در چای با آهن موجود در قوری
استیل).
- در صورتی که پیش از ریختن چای در قوری یا کتری کمی آب چوش در
آن ریخته و بچرخانید! تا جداره و محفظه آن اندکی گرم شود ، چای بهتر و
زودتر دم میآید.
- اگر میخواهید از خود یا مهمانانتان بهتر پذیرایی
کنید ، یادتان باشد آب سرد در سماور بریزید. احتمالا پیش آمده که بر سطح
چای درون استکان یا فنجان خود لکههایی مثل اثرات چربی ببینید. این لکهها
نشان میدهد آب گرم یا حتی داغ در سماور ریخته شده است.
استفاده از آب گرم برای زود جوش آمدن سماور، علاوه بر کاهش کیفیت و مزه ، به شکل و ظاهر چای هم لطمه میزند.
- بهتر است در هر مرتبه دم کردن چای ، آب سماور را عوض کنید.
"آبی که به مدت طولانی یا چند بار جوشیده طعم و خاصیت چای را کاهش میدهد".
- برای دم کردن چای سیاه بگذارید آب درون سماور کاملا به جوش آید سپس آن را روی چای ریخته و دقایقی برای دم کشیدن صبر کنید.
برعکس ، برای دم کردن چای سبز، آب به هیچ وجه نباید بجوشد و حرارتی در حد 10 درجه هم برای آن کافی است. این آب را روی چای سبز درون فنجان یا قوری بریزید و چند دقیقه در آن را گذاشته ، سپس کیسه را خارج کرده یا برگها را صاف کنید و نوش جان فرمایید.
- با توجه به نوع چای ، زمان دم آمدن آن متفاوت است.
- چای سبز بین سه تا پنج دقیقه دم میکشد.
اگر چای بستهبندی شده خریدهاید در قسمت توضیح مشخصات یا طریقه دم کردن ، باید زمان مناسب آن هم ذکر شده باشد.
- برای چای سیاه ، این زمان در آنها که به «زود دم» معروفند کمتر از پنج تاهفت دقیقه نیست.
دم کشیدن برخی چایهای موسوم به «دیر دم» نیز بین ده تا 16 دقیقه به درازا میانجامد.
برای حفظ کیفیت و خاصیت چای بیش از این نباید عمل صاف کردن را به تاخیر انداخت.
- صاف نکردن چای در میان ما ایرانیها رواج بسیار دارد و از آن دست عادتهای غلطی به شمار میرود که شنیدن اصطلاح «جوشیده» و تشخیص معنا و حتی مزه آن برای نوجوانان و جوانان هم نیازی به توضیح بیشتر ندارد.
-
ما عادت داریم هزینه و زمانی را صرف کنیم تا چایی مناسب و خوشرنگ وعطری
دم کنیم اما فقط به قدر یکیدو استکان اول ، از آن سود واقعی و لذت جانبی
میبریم!
برای آنکه جلوی ضرر مالی و خالی شدن جیبتان را بگیرید و مزه
چای تازه دم را همواره حفظ کرده باشید بلافاصله پس از دم کشیدن چای ، قوری
را از بخار سماور، گرمکن برقی یا شعله دور کنید و چای درون آن را در قوری
یا کتری دیگری بریزید تا تفاله یا پوره آن جدا شود.
- برای قوری دوم ، روپوش یا پوششی کیسهای در اندازه و قالب مناسب تهیه کنید تا از سرد شدن سریع چای جلوگیری کند و مدتی بیشتر گرما را در خود نگاه دارد. این چای ، دیگر جوشیده و بیخاصیت و تا مدتی طولانیتر بد طعم نخواهد شد و هزینه خرید یا وقت و تلاش خود را هم هدر ندادهاید .
- یکی دیگر از عادتهای غلط ما در نوشیدن چای همراهی آن با قند یا شکر است.
قند و شکر محلول در چای خواص مفید آن را از بین میبرد و در برخی موارد
مضراتی هم در پی دارد. اگر نمیتوانید ، کمکم ، خودتان را عادت دهید چای
را بدون قند بنوشید.
پس از مدتی قند را کاملا کنار خواهید گذاشت و با
مزه واقعی چای بیشتر کنار خواهید آمد؛ فواید درمانی ، دارویی و حتی اقتصادی
بیشتری هم نصیبتان میشود!
اصول نگهداری:
- چای خشک را در ظروف دربسته شیشهای یا چینی نگهداری کنید. به اینگونه نه تنها عمر مفید چای را حفظ کردهاید ، عطر آن هم دیرتر میپرد و خواصش ماندگارتر خواهد بود.
- فراموش نکنید گرما ، رطوبت و نور دشمنان اصلی کیفیت و مانایی چای است. ظروف و بستههای چای را در یخچال یا فریزر نگهداری نکنید.
- گذاشتن بسته یا ظرف چای در کنار سماور بدترین روش نگهداری آن است. اگر هیچ چارهای ندارید به مقدار نیاز برای دو یا سه روزتان را درون ظرفی بریزید و دور آن را با فویل آلومینیومی بپیچید تا با گرما، نور و رطوبت کمتری در تماس باشد و عطر آن نیز خارج نشود.
- چای هم مثل خیلی مواد خوردنی دیگر تاریخ انقضا دارد.
انواع متفاوت آن اگر بدرستی نگهداری شود از 18 ماه تا دو سال با توجه به نوعشان خواص خود را حفظ میکنند. به تاریخ بسته دقت کنید و از انبار کردن بیش از نیاز آن خودداری کنید.
- بوی مواد خوراکی دیگر بخصوص مواد تند براحتی به چای خشک سرایت میکند
و عطر آن را تغییر میدهد. از قرار دادن چای در کنار این مواد ، بخصوص "سیر، پیاز، آبلیمو و... "خودداری کنید.
حال چای را با لذت بشتری نوش جان کنید.
...................................................
هر موجود زنده از سلولهایی تشکیل شده است و هر سلول برای حیات و انجام
وظایفش به موادی نیاز دارد. کبد یکی از ارگانهای مهم بدن به شمار میرود
که از سلولهای زیادی تشکیل شده و چربی هم یکی از موادی است که سلولهای
این عضو بدن به آن نیاز دارد.
کبد در واقع کار پالایش و سمزدایی را بهعهده دارد، اما اگر این میزان چربی از مقداری معین و سالم بگذرد، بیماری کبد چرب بروز میکند و باعث ایجاد اختلالاتی در فعالیت آن میشود.
کبد چرب چیست؟
بیماری کبد چرب در ابتدا علامت واضحی ندارد و علت اصلی آن هم چندان شناخته شده نیست، اما براساس یافتههای کنونی مشخص شده است که وقتی واکوئولهای چربی در سلولهای کبد جمع میشود، آن را ملتهب میکند و سیستم ایمنی بدن همین التهاب را نشانه بروز بیماری ارزیابی میکند و با صدور علائمی به فرد پیام میدهد که مشکلی در این قسمت از بدنش پیش آمده است.
در بسیاری از موارد سیستم ایمنی میتواند با همین علائم ارتش خود را فرابخواند و به جنگ بسیاری از مشکلات درون بدن برود و سرانجام نیز بر مشکل فائق آید، اما در برخی موارد، بخصوص اگر سیستم ایمنی فرد ضعیف باشد، این علائم هشداری است برای شخص تا به فکر درمان باشد. با این حال، در مورد این بیماری همچنان که گفته شد، علائم چندان واضح نیست.
وقتی از چربی در کبد سخن میگوییم، باید بدانیم که منظور افزایش آن از حد طبیعی است که این میزان چربی اضافی حدودا بیش از 5 درصد وزن تشخیص داده میشود. از اینرو، همین جمله نشان میدهد که یکی از عوامل ایجاد کبد چرب، اضافه وزن است که به دلیل ذخیره و تجمع چربی اضافی و در نتیجه عقب ماندن کبد از مراحل سوختوساز است. مشخص شده که در مواردی نیز گرسنگی کشیدن طولانیمدت و سوءتغذیه هم در ابتلا به این بیماری نقش داشته است.
عددها و رقمها
طبق برخی آمار، این بیماری در میان مردان جوان نسبت به زنان جوان شایعتر است، اما با اضافه شدن سن و سال، در زنان بیشتر بروز میکند؛ بخصوص اگر این زنان پا به سن یائسگی گذاشته باشند.
گرچه کودکان هم ممکن است به آن مبتلا شوند، اما در میان آنها به طور معمول چربی کبد پس از 10 سالگی مشاهده شده است؛ هرچند که در کودکان احتمال ابتلا بیشتر به دلیل نقصها یا اختلالاتی است که به طور مادرزادی دچار آن بودهاند و اثر آن بر کبد با افزایش چربی خودنمایی کرده است. براساس این آمار، نزدیک به سهچهارم بیمارانی که به این بیماری دچار میشوند، اضافه وزن دارند و بخشی از آنها مستعد یا دارای بیماریهایی چون سوءتغذیه، دیابت و چربی خون هستند.
سبک زندگی و رژیم غذایی دردسرساز
متخصصان میگویند رژیم غذایی غیرسالم، بدغذایی، زیادهروی در خوردن غذاهای آماده و فرآوری شده و بخصوص فستفودهایی که مواد تشکیلدهنده آنها را سس، سوسیس و کالباس، مواد پیتزایی و مانند اینها تشکیل میدهد، اضطراب، کلسترول بالا، افزایش تریگلیسیرید در خون، مصرف برخی داروها مثل کورتون، کنترل سرطان یا داروهای هورمونی، نداشتن فعالیت کافی یا ورزش منظم، برخی جراحیها مثل عمل جراحی روی روده و معده (برای کوچک کردن آن) و مانند اینها از جمله عواملی است که بر پیدایش یا شدت گرفتن بیماری کبد چرب اثرات قابل توجه میگذارد و هر قدر سن افزایش یابد، احتمال ابتلا به آن در اشخاصی که این عوامل، در سبک زندگی آنها مشاهده میشود، قوت بیشتری خواهد گرفت.
انواع بیماری
بیماری کبد چرب چند نوع است. در بسیاری از کشورهای جهان به دلیل مصرف الکل رخ میدهد که در این صورت با وارد آوردن آسیبهایی به آن امکان شکستن مولکولهای چربی را گرفته، فرد را به مرور زمان دچار سیروز کبدی میکند.
در کسانی که الکل استفاده نمیکنند، نوع دیگری از آن مشاهده میشود که به کبد چرب غیرالکلی معروف است و به دلیل اختلال کار کبد یا تجمع چربی ناشی از اضافه وزن در بافت آن رخ میدهد و فرد را دچار التهاب و سیروز، زخم و نارسایی کبدی میکند. مادران باردار هم ممکن است نوع دیگر این بیماری را مبتلا شوند که به کبد چرب بارداری معروف است. در این نوع از بیماری که از جمله موارد نادر محسوب میشود، کلیهها هم دچار اختلالاتی میشود و احتمال خونریزی و به خطر افتادن جان مادر و جنین افزایش مییابد.
البته احتمال ابتلا به آن معمولا پس از سه ماهگی است که به دلیل تشابهات با برخی مراحل بارداری مثل حالت تهوع، استفراغ و زردی چهره ممکن است دیر تشخیص داده شود و به همین دلیل توصیه شده پس از سه ماهگی حتما مادران باردار از نظر سلامت کبد و کلیه برای انجام آزمایش اقدام کنند.
بررسی علائم مشکوک
همانطور که اشاره شد، این بیماری علامت چندان واضحی ندارد، اما با اطلاع از اشکالاتی در سبک زندگی مثل فعالیت و ورزش نکردن یا سبک غذایی مثل تحمل گرسنگی یا داشتن اضافه وزن و... اگر مواردی چون احساس خستگی مفرط یا مزمن، بالا بودن میزان چربی یا قند خون، زردی چهره و پوست، احساس کسالتی که مزمن شده باشد، درد گهگاه در منطقهای از قسمت بالایی شکم که در سمت راست آن مشاهده شود، بهتر است برای انجام آزمایشهای مربوط به آن اقدام شود.
بررسیها برای تشخیص پس از مشاهده چنین علائمی با تجویز پزشک برای انجام آزمایش همراه است.
علاوه بر آزمایشهایی چون میزان قند خون، کلسترول، مقدار برخی آنزیمهای
کبدی و... سونوگرافی و سیتیاسکن میتواند میزان و مقدار انباشتگی چربی در
کبد را نشان دهد.
یک بیماری مزمن پررو!
بیماری کبد چرب حالتی پیشرونده دارد و در صورتی که درمان نشود، به دلیل همین مزمن بودن آسیبهای بیشتری حتی در حد مرگ در برخی بیماران را ممکن است رقم بزند؛ بویژه آنکه هنوز داروی خاص و مطمئنی ساخته نشده که بتوان درمان قطعی این بیماری را در فرد مبتلا نوید داد.
در برخی مواقع، پزشکان دارویی به نام متفورمین را به منظور درمان تجویز میکنند که بهرههای درمانی و اثرات قطعی آن همچنان نامعلوم است. با این حال، اصلاح تغذیه و سبک زندگی فرد میتواند تا حدود زیادی جلوی پیشرفت بیماری را گرفته، با کند شدن روند آن میزان التهابات و آسیبها را تا حدود زیادی بکاهد.
چند اقدام اساسی
در واقع اقدامات پزشکی و درمانی در این زمینه بر کنترل و مهار تمرکز دارد.
به همین منظور لازم است فرد مبتلا اگر اضافه وزن دارد، برنامه اصولی و
درستی برای کاهش وزن خود در پیش گیرد، اگر الکل مصرف میکند آن را کنار
بگذارد، از غذاهایی که احتمال ابتلا به کبد چرب را تقویت میکند پرهیز کند،
روغنهای ناسالم را با انواع سالمتر و کمخطرتر (روغنهای غیراشباع مثل
روغن زیتون یا روغن ماهی) جایگزین کند و... تجویزهای پس از معاینه پزشکی را
تا مدت مورد نظر پزشک
ادامه دهد.
البته باید توجه داشت که اقدامات کاهش وزن باید به گونهای باشد که وزن فرد به طور ناگهانی سقوط نکند؛ زیرا علاوه بر اثرات ناگوار بر زیبایی و بخصوص امکان ریزش مو و پیری زودرس پوست، احتمال تشدید اختلالات به واسطه همین کاهش سریع وزن افزایش مییابد.
یکی دیگر از اقدامات مفید، رویکرد به انجام فعالیتهای مرتب روزانه بخصوص ورزش است. ورزش باعث تقویت متابولیسم و در نتیجه کاهش چربی عمومی در بدن از طریق سوخت و ساز میشود و اثرات آن بر کاهش چربی کبد مشخص شده است. استفاده از میوهها و بویژه وارد کردن مواد غذایی خاصی همچون سبزیجات در برنامه روزانه تغذیه نیز سبب کاهش سرعت پیشروی بیماری و در صورتی که فرد مبتلا به این بیماری نیست، باعث دور ماندن از شکلگیری آن خواهد شد و اقدامی عالی برای پیشگیری دانسته میشود.
بخور و نخورهایی برای تقویت کبد
کبد، عضوی از بدن است که خدمات زیادی به سلامت بدن میکند، اما بیشترین خدمت آن، پاکسازی بدن و دفع سموم است. کبد سالم میتواند نقش بسیاری در سلامت کلی و عمومی بگذارد و برعکس، اگر دچار اختلال شود، اختلالی در روند گوارش ایجاد کند یا نتواند سموم را جذب و دفع کند یا بیماریهایی چون کبد چرب را نصیب بدنی کند که در آن واقع است.
یکی از راههایی که بتوان از چنین عواقبی در امان ماند کمک به سلامت آن با خوردن مواد غذایی، معدنی و گیاهی است.
کاسنی از جمله گیاهانی به شمار میرود که از دیرباز مورد توصیه طبیبان سنتی بوده است. ریشه این گیاه میتواند علاوه بر مزایای زیاد درمانی دیگرش، به عنوان تقویتکنندهای مناسب برای کبد استفاده شود. در همین دستهبندی، از گون هم میتوان برای افزایش قدرت کبد در روند سوختوساز بهره گرفت. ریشههای این گیاه همانند کاسنی علاوه بر داشتن خواص متعدد میتواند مورد استفاده اشخاص برای بالا بردن توان کبد باشد.
تهیه دمنوشی از گل مریم هم اثرات خوبی بر تقویت کارایی کبد بر جا میگذارد.
به کسانی که دچار اضطراب هستند، توصیه میشود زغالاخته مصرف کنند که
استرس را کاهش میدهد و استرس باعث ایجاد اشکالات متعدد و متفاوت روانی و
جسمی میشود و بر کبد نیز اثر میگذارد. به همین دلیل با مصرف زغالاخته
میتوان یک تیر را بر
دو هدف نشاند.
از میان خوردنیهای غذایی، میتوان مکمل روغن ماهی را نام برد که قدرت زیادی در شکستن چربیها بخصوص در ناحیه کبد دارد و به تقویت کار کلیهها، معده و خونرسانی بهتر کمک شایانی میکند.
اگر میخواهید خود را از بیماریها و نارساییهای
کبدی، بخصوص نارساییهایی چون اختلال کبد چرب دور بمانید، مصرف آبمیوهها
پیشنهاد سالمی برای این منظور است. آب سیب، هویج، لیموترش، حتی سبزیجاتی
چون اسفناج و جعفری، برخی کلمها مثل بروکلی، قمری و بروکسل میتواند این
نیت شما را برآورده کند و مواد معدنی آنها به کمک پاکسازی بهتر بدن از
سموم بیاید. در راس تمام خوراکیها که تقریبا همگان بر اثرات و مزایا و
فواید گوناگون آن در زمینههای بسیار متفاوت واقف هستند، عسل قرار دارد.
خوردن مقداری کنترل شده و متعادل از عسل به طور منظم یک فایده دیگر هم دارد
که آن دور شدن از احتمال ابتلا به بیماریهای کبدی و از همه مهمتر سیروز
کبدی است.
زنجبیل، دارچین، سرکه، سیر، پیاز، نان سبوسدار، آرتیشو یا کنگر فرنگی، قاصدک ترش، رزماری، کاکائوی تلخ، سیب، تمشک، پرتقال، گریپفروت، طالبی، گلابی، کشمش، آلو و مانند اینها نیز اثرات مفیدی بر تقویت کبد دارد.
ابو علی سینا: اگه آب یخ شمارادرجوانی بیمار نکند در میانسالی شما را سخت بیمار خواهد کرد.
آب یخ باعث چسبیدن چربی دور عروق قلب شده و عامل انسداد ۴ رگ اصلی قلب و سکته یا ایست قلبی میشه ...
شاید شنیده باشید افراد جوانی که ایست قلبی میکنن و از دنیا میرند،علت اصلی این اتفاق بد نوشیدن آب یخه...
آب یخ اولین و بزرگترین علت سیروز کبد و نابودی کبد محسوب میشه چون آب یخ باعث چسبیدن چربی دور جداره کبد میشه .....
متاسفانه بالای ۹۰ در صد کسانی که در انتظار پیوند کبد هستن قبلش به نوشیدن آب خیلی خنک عادت داشتند ،،،
در کل نوشیدن آب یخ باعث از کار افتادن لوزالمعده و بیماری دیابت میشه ....
آب یخ باعث از بین رفتن عاج روده و معده شده و موجب سرطان دستگاه گوارش میشه ...
یک کاسه سرکه مخلوط با آب را در ماکروفر قرار دهید و ماکروفر را به مدت 5 دقیقه روشن کنید سپس با دستمال داخل آن را تمیز کنید؛ ماکروفر تمیز و ضدعفونی میشود.
کارشناسان صنعت قند اعلام کردهاند سرانه مصرف
شکر برای هر ایرانی 30 کیلوگرم است در حالی که این میزان در جهان 5/13
کیلوگرم و بدون احتساب چین 8 کیلوگرم است.
چای
یعنی هر ایرانی 3
برابر میانگین دنیا شکر مصرف میکند. دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و
رژیم درمانی و دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی
شهید بهشتی میگوید: «آمار مصرف قند و شکر در کشور که با بررسی مصرف و نه
میزان خرید و فروش در سطح خانوار در سالهای 81-79 انجام شده، نشان میدهد
هر نفر به طور میانگین حدود 60 گرم مواد قندی شامل قند و شکر، مربا، عسل
و...در روز مصرف میکند که حدود 51 گرم از این میزان فقط مربوط به قند و
شکر است.» این آمار مربوط به شهر و روستاست و در آن تفاوتی بین یک کودک
نوپا یا سالمند در نظر گرفته نشده است. از قند و شکر در کتابهای تغذیه
قدیمی با عنوان «انرژی خالی» یاد شده است، یعنی این مواد هیچ خاصیتی ندارند
جز اینکه فقط انرژی اضافه وارد بدن کنند.
علت مصرف این میزان قند و شکر در ایران چیست؟
مهمترین بخش مصرف قند و شکر در کشور ما مربوط به مصرف چای است. چای در
کشور ما نوشیدنی بسیار رایجی است که در کنار آن قند یا شکر خورده میشود
بنابراین مقدار مصرف این مواد در کشور ما تقریباً منحصر به فرد است. نتیجه
این امر آن است که هم کالری اضافه وارد بدن میشود و هم دندانها آسیب
میبینند. البته مقدار مصرف قند به چند عامل بستگی دارد؛ یکی از این عوامل
مقدار و حجم مصرف چای است؛ کسانی که دفعات بیشتری چای مینوشند یا چای را
در لیوان و در حجم زیادی میخورند، طبیعتاً قند بیشتری هم مصرف میکنند.
عامل دیگر، خوردن چای داغ است. هر چه چای داغتر باشد، قند سریعتر در دهان
حل میشود بنابراین ممکن است فرد با یک فنجان چای کوچک اما داغ 5-4 حبه
قند بخورد. همه اینها در کنار استفاده زیاد از مواد قندی دیگر مانند
نوشابه باعث میشود آمار مصرف بالا برود.
بسیاری از افراد سعی میکنند به جای قند و شکر از میوههای خشک و شیرین استفاده کنند. نظرتان درباره این کار چیست؟
بله، برخی افراد میگویند ما به جای این قندها، قند طبیعی مصرف میکنیم.
مثلاً با چایمان توت خشک، خرما، کشمش و موادی از این قبیل میخوریم تا قند
خونمان بالا نرود و بعد هم میبینیم که با یک فنجان چای 20 عدد توت خشک یا
میوههای مشابه میخورند. در جواب این افراد باید گفت که اتفاقاً قندی که
در قندانتان دارید قند مصنوعی نیست و قند طبیعی است که از نیشکر و چغندر
گرفته شده است. از طرفی قندی که در میوههایی مانند کشمش، توت خشک، خرما
و...وجود دارد، قند آزاد است. یعنی به راحتی جذب بدن میشود و میزان کالری
آن مانند سایر قندهاست یعنی به ازای هر یک گرم، مصرف آنها 4 کیلوکالری
انرژی به بدن میرسد و مصرف زیاد این خوراکیها مانند مصرف زیاد قندهای
معمولی عوارضی دارد.
پس ممکن است با این تفکر که میوههای خشک سالمتر از قند معمولی هستند، در مصرفشان زیادهروی شده و کالری بیشتری هم به بدن برسانند؟
بله، هر یک حبه قند حدود 3 گرم وزن دارد. با این فرض که هر یک گرم قند 4
کیلوکالری انرژی تولید کند، انرژی دریافتی بدن با خوردن یک حبه قند معمولی
12 کیلوکالری است. در حالی که بیشتر افرادی که چایشان را با تعدادی خرما،
کشمش، توت خشک و...میخورند، حدود 60-50 کیلوکالری انرژی دریافت میکنند.
بعضیها هم عادت دارند چایشان را با بیسکویتهای سبوسدار یا کیک، شکلات
و...بخورند. کالری این مواد آن قدر بالاست که به هیچوجه قابل مقایسه با
انرژی دریافتی از قند نیست. به هر حال بیسکویتها حتی از نوع سبوسدارشان
هم با آرد و روغن تهیه شدهاند و کالریشان بسیار بیشتر از یک حبه قند است.
عنوان شیرینی دیابتی که برای فروش بیشتر به کار میرود، بسیار خطرناک
است. درست است که قند موجود در این شیرینیها قند مصنوعی است و کالری ندارد
اما به هر حال در پخت شیرینی از آرد سفید و روغن جامد استفاده شده است.
یعنی بدترین موادی که یک فرد مبتلا به دیابت میتواند آنها را مصرف کند و
قند خونش را بالا ببرد
توصیهتان به کسانی که زیاد چای میخورند، چیست؟
توصیه میکنم اگر چای زیاد میخورند و دوست دارند چایشان را با قند
بخورند، ابتدا کمی صبر کنند چایشان کمی خنک شود. بعد آن را فقط با یک حبه
قند بنوشند. حتی اگر قند پس از اتمام چای در دهانشان باقیمانده بود، آن را
خارج کنند و لزومی ندارد که حتماً آن را قورت بدهند. انجام این کار خیلی
بهتر از آن است که فرد چایش را با مقدار زیادی توت خشک، کشمش، خرما و سایر
میوههای خشک بخورد. درست است که این مواد فواید زیادی دارند، اما به هر
حال قند آزادشان به راحتی جذب بدن میشود و فرقی با قندهای معمولی ندارد.
اگر فردی بخواهد به جای قند از همین میوههای خشک استفاده کند، چه میزان مجاز است از آنها بخورد؟
اگر فردی مشکل وزن داشته باشد و بخواهد آن را کنترل کند و در عین حال دوست
داشته باشد چایش را با یک ماده شیرین بخورد، میتواند از این میوهها
استفاده کند اما مقدار مصرف آنها باید در بسته کالری فرد به وسیله متخصص
تغذیه تعیین شود تا بداند از کدام شیرینکنندهها چه مقداری استفاده کند.
نوشیدن چای با حداقل شیرینی، کار سختی نیست و ذائقه به تدریج عادت میکند
که چای با شیرینی کمتری مصرف شود.
در مورد میوههای تازه هم این حساسیت وجود دارد؟
هر چه مقدار آب در میوهای کمتر شود، طبیعتاً غلظت قند آن بالا میرود
بنابراین میزان کالری میوههای خشک در وزن مساوی با میوههای تازه بالاتر
است مثلاً میزان کالری 100 گرم توت خشک در مقایسه با 100 گرم توت تازه حدود
5-4 برابر بیشتر است. با توجه به درجه آبگیری میوه و مقدار قندی که دارد،
این میزان متغیر خواهد بود. برای بدن فرقی نمیکند که کالری اضافه از کجا
آمده است. فرد میوه خشک خورده یا میوه تازه یا قند یا هر ماده شیرین دیگری.
هر ماده اضافهای که وارد بدن میشود، در صرافی بدن به کالری تبدیل
میشود. بدن باید کالریها را خرج کند، یا جای خرج دارد یا ندارد. اگر جای
خرج داشت که چه بهتر اما اگر جای خرج نداشت، کالری اضافه به بافت چربی
تبدیل و در بانک بدن ذخیره میشود. پس نباید گفت میوهای که میخوریم،
بیشترش آب است و چاقکننده نیست. میوهها هم حاوی قند هستند و قند مازاد
بر نیاز بدن چاقکننده است.
چای با عسل
عسل چطور؟
عسل هم قند
آزاد دارد بنابراین قندش فرقی با قند میوهها ندارد. آنچه در خوردن یک ماده
غذایی اهمیت دارد، مقدار مصرف آن است. عسل طبیعی خوب و باکیفیت، فواید
زیادی دارد اما همین عسل میتواند باعث پوسیدگی دندان شود یا کالری اضافه
وارد بدن کند.
در علم تغذیه هیچ مادهای بد واقعی یا خوب واقعی نیست.
مهم این است که چه کسی، چه مقداری و چه زمانی مادهای را مصرف کند. خیلیها
عسل را در چایشان میریزند تا هم چای شیرین شود و هم از خواص عسل استفاده
کنند. این کار تا حدی اشتباه است زیرا عسل حاوی آنزیمها و مولکولهای
حیاتیای است که جنسشان از پپتید است. پپتیدها با حرارت تخریب میشوند و
کارکردشان را از دست میدهند.
و شیرینکنندههای مصنوعی؟
شیرینکنندههای مصنوعی از جنس قند نیستند و عمدتاً افراد مبتلا به دیابت
یا کسانی که وزن بالایی دارند، از آنها استفاده میکنند. شیرینکنندهها
انواع مختلفی دارند؛ اولین شیرینکننده «ساخارین» بود که بعدها در مورد
سرطانزا بودنش به خصوص در مثانه بسیار بحث شد. در حال حاضر مصرف ساخارین
بسیار محدود شده و فقط در صنعت دارویی از آن استفاده میشود. بعد از
ساخارین، «آسپارتام» تولید شد. آسپارتام ترکیب دو اسیدآمینه است و ضمن
اینکه خاصیت شیرینکنندگی دارد، کالریاش زیاد نیست و دیابتیها و افراد
چاق به عنوان یک ماده جایگزین قند آن را مصرف میکنند. جدیداً هم یک مولکول
دیگر به نام «سوکرالوز» تولید شده که با اسامی تجاری مختلفی در بازار عرضه
میشود. «لاکتولوز» هم شیرینکننده دیگری است که هم در صنعت داروسازی و هم
در صنعت تولید مواد غذایی مثل تهیه آدامس استفاده میشود. چند مسئله را
باید هنگام استفاده از این شیرینکنندهها در نظر داشت؛ اول اینکه
شیرینکنندهها به درد افرادی که دوست دارند با چایشان یک ماده شیرین
بخورند، نمیخورد زیرا خاصیت شیرینکنندگی این مواد بسیار بالاست و حدود
200 تا 400 برابر شیرینتر از قند معمولی هستند بنابراین افرادی که قند
میخورند روی خوشی به این شیرینکنندهها نشان نمیدهند. بعضی از تحقیقات
نشان دادهاند ذائقه افراد مصرفکننده قندهای مصنوعی طی زمان به طعم بسیار
شیرین این مواد عادت میکند. در نتیجه امکان وزنگیری آنها در سالهای آتی
بسیار بیشتر است زیرا مواد شیرین طبیعی به دهانشان بیمزه میآید و این
حالت باعث مصرف بیشتر قند و شکر معمولی میشود و فرد را چاق میکند.
آیا افراد معمولی هم میتوانند شیرینی دیابتی را با چایشان بخورند؟
عنوان شیرینی دیابتی که برای فروش بیشتر به کار میرود، بسیار خطرناک
است. درست است که قند موجود در این شیرینیها قند مصنوعی است و کالری ندارد
اما به هر حال در پخت شیرینی از آرد سفید و روغن جامد استفاده شده است.
یعنی بدترین موادی که یک فرد مبتلا به دیابت میتواند آنها را مصرف کند و
قند خونش را بالا ببرد. تبلیغ چنین خوراکیهایی بسیار خطرناک است. چون
بسیاری از افراد دیابتی فکر میکنند اگر این شیرینیها را مصرف کنند، مشکل
قند و افزایش وزن پیدا نمیکنند. در حالی که اصلاً چنین چیزی نیست و این یک
تفکر فوقالعاده خطرناک است. ضمن اینکه مصرف زیاد قندهای مصنوعی نیز خالی
از زیان نیست.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
........................................
افرد بسیاری برای نرم کردن و یا تقویت کردن موهای خود از روش کراتینه کردن
مو استفاده میکنند. کراتینه مو باعث ایجاد آسیب های جدی به زیبایی پوست و
موی شما میشود. با روش های طبیعی میتوانید موهای خود را تقویت کنید و
زیبایی را به موهایتان باز گردانید.
.
.
...........................................
ضررهای کراتینه کردن مو چیست؟
آیا از مضرات جدی کراتینه کردن مو اطلاع دارید؟ به دلیل استفاده از مواد
شیمیایی در این روش، بروز خطرات جدی ناشی از آن زیاد است. مهم ترین خطرات
آن عبارت اند از:
خطر سرطان: فرمالدئید یک ماده سرطان زاست که در مواد
شیمیایی کراتین مو وجود دارد و هیچ روشی برای کم کردن تاثیرات آن هنوز
ساخته نشده است.
ریزش مو: بزرگترین مشکل مصرف کنندگان، ریزش مو است که
پس از اولین شست و شو به خوبی میتوان به آن پی برد. علاوه بر آن باعث نازک
کردن مو هم میشود که باعث تضعیف ریشه و ساقه مو میشود.
تخریب
ساختمان مو: بعد از کراتینه کردن موها، مو به طور زیبایی درخشان میشود ولی
این درخشندگی پس از مدت کوتاهی از بین میرود و انتظارات شما پس از 2 یا 3
بار شستن موهای خود برآورده نمیشود.
واکنش های حساسیتی: همانطور که
میدانید استفاده از موادشیمیایی برای زیبایی پوست و مو باعث بروز انواع
واکنشهای حساسیتی از جمله خارش و سوزش میشود که روش کراتینه کردن مو هم
از این قاعده مستثنی نیست.
.
.
............................................
کراتینه مو با مواد طبیعی
1-ماسک تخم مرغ، عسل، روغن زیتون
روغن زیتون بهترین ماده برای رشد و سلامت موست. استفاده از روغن زیتون در
موهای خشک، مانند یک معجزه عمل میکند. رطوبتی که روغن زیتون ایجاد میکند،
جنس مو را لطیف تر و پوست سر را محکم تر میکند. ماسک مو ترکیب روغن زیتون
با عسل، روشی 100% تضمینی برای از بین بردن خشکی و زبری مو است.
ویژگی های مواد این ماسک:
عسل طبیعی شامل ویتامین ها، مواد معدنی و مرطوب کننده طبیعی است.
روغن زیتون رطوبت طبیعی به موهای شما میدهد.
آنزیم در سفید تخم مرغ باعث پاک کردن طبیعی مو و پوست سر از باکتری ها و روغن اضافی میکند.
موارد مورد نیاز:
روغن زیتون - تخم مرغ خام - عسل طبیعی
نحوه انجام این کار: قبل از انجام هرکاری باید بدانید که اگر میخواهید به
نتیجه مطلوبی برسید نباید از موارد گفته شده به مقدار زیاد استفاده کنید
بلکه طبق دستور و با توجه به اندازه موهایتان، قدم به قدم تمامی مراحل را
انجام دهید.
روش اول: 5 قاشق غذاخوری روغن زیتون و 2 عدد تخم مرغ را با
یکدیگر مخلوط کنید. خوب هم بزنید تا یک مخلوط یکدست به دست آید. تمام ماسک
مو را به موهای خود بزنید و پس از گذشت 15 دقیقه، موهای خود را بشویید.
روش دوم: مخلوط عسل و روغن زیتون نیز روشی بسیار مناسب است. می توانید 2
قاشق غذاخوری عسل و 3 قاشق غذاخوری روغن یتون را با یکدیگر مخلوط کنید و به
موهایتان بمالید. مانند روش قبل پس از گذشت 15 دقیقه روی موهایتان، موهای
خود را آبکشی کنید. برای گرفتن نتیجه بهتر میتوانید یک قاشق غذاخوری
آبلیمو و یا 2 قاشق غذاخوری از پودر دارچین را به مخلوط ماسک خود اضافه
کنید.
.
.
................................................
2-ماسک تخم مرغ و ماست
ترکیب تخم مرغ و ماست تا به حال یکی از بهترین ماسکهای مو برای موهای
آسیب دیده و یا تقویت کننده فوق العاده برای انواع جنس مو بوده است.
پروتئین موجود در تخم مرغ و چربی طبیعی در ماست که مهم ترین آن اسیدلاکتیک
است، باعث ایجاد یک تقویت کننده قوی برای مو میشود که رشد مو را به حداکثر
میرساند. این ماسک میتواند یکی از بهترین نرم کنندههای مو برای موهای
رنگ شده و آسیب دیده باشد. البته برای گرفتن بهترین نتیجه بهتر است از این
ماسک مو در طولانی مدت استفاده شود تا از تاثیرات بسیار آن مطلع شوید.
ویژگی های مواد این ماسک:
تخم مرغ باعث سالم نگه داشتن موها و حفظ رطوبت طبیعی مو میباشد.
چربی های تخم مرغ، پروتئین تخم مرغ و آنزیم های خالص آن باعث نرم کردن موها میشود.
اسید لاکتیک ماست، باعث رشد سریع تر موها میشود.
موارد مورد نیاز: تخم مرغ - ماست پرچرب - سس مایونز
روش انجام این کار:
1 عدد تخم مرغ را با ¼ لیوان ماست و ¼ لیوان سس مایونز با یکدیگر مخلوط
کنید. این مواد را آنقدر با یکدیگر هم بزنید تا مخلوطی یک دست به دست آید و
کف کند. ماسک آماده شده را به تمام موهای خود بمالید و با انگشتان هر دو
دستتان به خوبی پوست سر را مالش دهید. سر خود را با یک پلاستیک ببندید و پس
از یک ساعت توسط شامپو ملایمی موهای خود را با آب سرد بشویید.
نکته:
توجه داشته باشید که از آب گرم استفاده نکیند چون تخم مرغ با حرارت کم
میتواند پخته شود. حداقل هفته ای یکبار این ماسک را به مدت یک ساعت روی سر
خود بگذارید.
خبر خوب این است که احتمالا تا چند سال دیگر نیازی برای سر زدن به پمپ بنزین نخواهید داشت.
ماجرا از این قرار است که انگلستان در حال تجهیز بزرگراهها به جادههایی
است که رانندگان در حال رانندگی ماشینهای الکترونیکیشان را شارژ کنند.
در این اتومبیلها تکنولوژی وایرلسی کار گذاشته میشود که توانایی برقراری
ارتباط با تجهیزات تولید میدان مغناطیسی دارد که در زیر زمین درست شده است.
این ماشینها از طریق ارتباط وایرلس شارژ میشوند!
برنامه جدید کشور
انگلیس در حال آزمایش است و تا ۱۸ ماه آینده روی آن کار خواهد شد. پس از آن
قرار است در جادههای عمومی ساخته شود. گرچه این تکنولوژی چندان هم جدید
نیست چرا که در کشور کره جنوبی در سال ۲۰۱۳ در جادهای به طول ۷.۵ مایل
مسیری مشخص برای شارژ اتوبوسهای الکترونیکی در نظر گرفته شد.
منبع: بیبیسی
مواظب باشید در خوردن آن افراط نکنید زیرا دارای قند زیادی است. در این صورت آنهائی که لوزالمعده حساس دارند و یا آنهائی که بیماری شکر در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
شما هم پیامهایی درخصوص عدم مصرف ماهی
تیلاپیا و حذف این نوع ماهی از برنامه غذایی را دریافت کردهاید؟ چند وقتی
است که اخبار و مطالبی درباره فواید یا مضرات مواد غذایی در شبکههای
اجتماعی و سایتهای خبری بین مردم پخش میشود.
برترین مجله اینترنتی ایران
مجله سیب سبز - نیکو کلینی: شما هم پیامهایی درخصوص عدم مصرف ماهی
تیلاپیا و حذف این نوع ماهی از برنامه غذایی را دریافت کردهاید؟ چند وقتی
است که اخبار و مطالبی درباره فواید یا مضرات مواد غذایی در شبکههای
اجتماعی و سایتهای خبری بین مردم پخش میشود. هریک از ما ممکن است مخاطب
این گروه از اخبار و توصیهها باشیم اما چطور باید میان شایعهها و اخبار
موثق تفاوت قائل شویم. این روزها بازار اخبار درباره مصرف ماهی تیلاپیا و
عوارض احتمالی آن در رسانههای اجتماعی و سایتهای خبری داغداغ است.
احتمالا شما هم هنگام گذر از ماهیفروشیها یا فروشگاههای مواد پروتئینی با تابلوی «ماهی تیلاپیا موجود است» مواجه شدهاید. مدتی است که این ماهی به بازار ایران وارد شده و حتی استخرهای پرورش ماهی هم شروع به پرورش تیلاپیا کردهاند. شاید یکی از عوامل رواج این نوع ماهی در بازار ایران قیمت مناسب آن در مقایسه با دیگر ماهیها باشد. اما از آنجایی که از قدیم گفتهاند هیچ ارزانی بیسبب نیست، ما درمورد درستی و نادرستی این شایعه (ضررهای ماهی تیلاپیا) با متخصص تغذیه و کارشناس ارشد شیلات گفتوگو کردهایم که شما در ادامه این مطلب میخوانید.
مصرف تیلاپیا ممنـوع!
آیا تیلاپیا ضرر دارد؟
ماهی تیلاپیا در بسیاری از کشورهای آسیا، آفریقا و ایالاتمتحده پرورش مییابد. این ماهی نسبت به سایر ماهیها قیمت پایینی دارد و به سبب سهولت مصرف، طرفداران بسیاری دارد. تیلاپیا مثل بسیاری دیگر از ماهیها تیغهای آزاردهنده ندارد و گوشت آن به راحتی فیله و پخته میشود اما در سال 2008، متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه «ویک فارست» گزارشی از یک تحقیق منتشر کردند که خبر از مضرات ماهی تیلاپیا میداد. تیلاپیا میزان بالایی امگا 6 دارد. این نوع اسید چرب مزایایی برای ترمیم بافتهای آسیبدیده بدن دارد اما در عین حال مصرف بیش از اندازهاش هم خطرات بسیاری مثل اختلالات مغزی به دنبال دارد و درواقع در این نوع ماهی میزان اسید چرب امگا 3 از امگا 6 بسیار کمتر است.
دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در مورد نسبت این دو نوع اسید چرب در دو ماهی تیلاپیا و سالمون به سیب سبز میگوید: بهطور معمول اسید چرب امگا 3 باید بیشتر از اسید چرب امگا 6 باشد. بهطور مثال نسبت امگا 3 به امگا 6 موجود در ماهی سالمون 10برابر همین اسیدهای چرب در ماهی تیلاپیاست و همین نسبت به خوبی ارزشهای غذایی این نوع ماهی را مشخص میکند. در 300 گرم ماهی تیلاپیا، 67 میلی گرم امگا 3، 84 میلیگرم امگا6 و 16 میلی گرم کلسترول وجود دارد و همین آمار میتواند به شما نشان دهد که این ماهی علاوه بر امگا6، دارای میزان بالایی کلسترول هم هست.
تیلاپیا دستپخت چینیها
تیلاپیا نیاز اکسیژنی کمی دارد و دارای هزینه تولید پایین است. ضمن اینکه این ماهی قابلیت رشد و تکثیر خیلی سریع داشته و به علت نزدیک بودن طعم آن به طعم مرغ، خیلی زود طرفداران بسیاری پیدا کردهاست. اوایل ورود ماهی تیلاپیا به ایران، این ماهی مثل بسیاری اجناس دیگر بازار از چین وارد میشد. طی گزارش منتشرشده توسط فاکس نیوز این ماهیها در کشور چین در محیط نامناسب آلوده به پسماندهای صنعتی پرورش یافته و با وجود این شرایط به بازار مواد غذایی دیگر کشورها وارد میشدند.
در این گزارش آمده است که تیلاپیای چینی در استخرهای آب حاوی آنتیبیوتیک و هورمون پرورش مییابد و از زباله، مواد بیارزش و بعضا آلوده برای تغذیهشان استفاده میشود و مقادیر بالای هورمون میتواند اختلالات زیادی برای نوجوانان در دوره بلوغ به وجود آورد. دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در مورد این موضوع نظر خاصی ارائه نمیکند چراکه به نظر میرسد سازمانهای مرتبط همچون سازمان کنترل غذا و دارو و وزارت بازرگانی نسبت به این موضوع نظارت کافی داشته باشند.
کارشناسان چه میگویند؟
عیسی گلشاهی، مدیرکل دفتر توسعه بازار شیلات در مورد واردات ماهی تیلاپیا میگوید: «واردات این نوع ماهی به شیوه خاصی انجام میشود و سازمانهای دامپزشکی و شیلات بر ورود این ماهیها به بازار نظارت میکنند. تولید و پرورش این ماهی در کشور چین و دیگر کشورهای تولیدکننده با استانداردهای بهداشتی صورت میگیرد و پرورشدهندگان این ماهی برای صادرات آن به دیگر کشورها ملزم به رعایت استانداردهای سازمان غذا و داروی کشورهای اروپایی و ایالاتمتحده هستند.
در مورد واردات این ماهی به ایران هم بازدیدهای فنی دقیقی انجام شده و توسط سازمان دامپزشکی گواهیهای بهداشتی اعطا شده است. نمایندگان ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی از مراحل پرورش بازدید میکنند و هیچ یک از موارد شایعهشده درخصوص آلودگی محیطی و تغذیه نامناسب این ماهیها تایید نمیشود. این موضوع فقط یک شایعه برای تشویش اذهان عمومی و جلبتوجه افکار مردم به سمت مواد پروتئینی دیگر است.» در حال حاضر در مناطق گرمسیری کشورمان امکان تولید ماهی تیلاپیا وجود دارد اما با توجه به هزینههای پرورش و روند تولید، واردات این ماهیها به قوت خود باقی است و فرآوری، بستهبندی، توزیع و فروش این محصولات در کشور ما به نظر بهصرفهتر میرسد.
پرورشی بخوریم یا دریایی؟
بهزاد سعیدپور، کارشناس محیط زیست دریایی و عضو هیات علمی دانشگاه محیط زیست، درخصوص استفاده از کودهای حیوانی در روند پرورش ماهی تیلاپیا به سیب سبز میگوید: «این کار در روند تولید اکثر ماهیها در همه جای دنیا صورت میگیرد و منع خاصی وجود ندارد. حتی به صورت طبیعی در رودخانهها هم این اتفاق میافتد و این موضوع باعث آلودگی خاصی نمیشود چراکه این مواد شرایط لازم برای گسترش جمعیت پلانکتون و فیتوپلانکتونها (جلبکهای تکسلولی) را فراهم میکنند و پیش از تیلاپیا در مورد قزلآلای پرورشی یا کپور هم این کار صورت میگرفت.»
دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در مورد ماهیهای پرورشی و دریایی میگوید: «تغذیه دریایی ماهیها از موجودات ریزتر در محیط دریا، بسیار بهتر از ماهیهای پرورشی است و توصیه میکنیم ماهیهای دریایی را در اولویت قرار دهید، اما در نظر داشته باشید که نسبت به اندازه ماهیها حساس باشید چراکه هر چه جثه ماهی بزرگتر و سن ماهی بالاتر باشد امکان وجود مقدار بالای جیوه در بدن آن بیشتر است، به همین دلیل توصیه میکنیم که ماهیهای کوچکتر را به صورت تازه و بدون مواد نگهدارنده مصرف کنید.» تا حد امکان از سلامت پرورش ماهی اطمینان حاصل کنید چراکه ماهیها با موادی که پرورش مییابند، بزرگ میشوند و با همان مواد هم بر سر سفرههای ما میآیند.
چه ماهیهایی را جایگزین کنیم؟
در شرایط فعلی کشور ما که سرانه مصرف ماهی پایین است و ذائقه بسیاری از خانوادهها با غذاهای دریایی همخوانی ندارد، ورود ماهی تیلاپیا اتفاق خوبی به حساب میآید. بااینکه ماهی تنها منبع ید بهحساب میآید بسیاری از خانوادهها بر اساس آیینهای سنتی بهجز شب یلدا و شب عید، گوشت ماهی را در برنامه غذاییشان نمیگنجانند و خودشان را درگیر بوی عجیب و تیغهای آزاردهندهاش نمیکنند اما با وجود سهولت مصرف این نوع ماهی، دکتر رحمانی، متخصص تغذیه توصیه میکند که این ماهی را بهطور مداوم مصرف نکنید و در گروه غذایی دریاییتان تنوع و گوناگونی بهوجود بیاورید و خانمهای باردار، شیرده و کودکان از مصرف زیاد این ماهی خودداری کنند.
میزان مصرف ماهی یک فرد بالغ بهطور متوسط یک یا دو بار در هفته است و این دفعات را میان ماهیهای مختلف مثل ماهی قزلآلا، سفید، سالمون و تن تقسیم کنید. در مصرف ماهی تیلاپیا احتیاط لازم به خرج دهید چراکه مصرف بیش از اندازه امگا 6 باعث بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای التهابی مثل آرتریت، آسم و آلرژی، بیماریهای خودایمنی مثل لوپوس میشود. این بیماریها طیف گستردهای دارند و باید در مصرف این نوع از اسید چرب جانب احتیاط را در نظر بگیرید.
اصل تنوع را فراموش نکنید
متخصصان تغذیه میگویند ماهی سالمون، کولی، ساردین، قزلآلای رنگین کمانی و تن دارای امگا 3 بیشتری نسبت به تیلاپیاهستند، در برنامه غذایی خود بهره ببرید. آنها هیچ یک از ماهیها را حذف نمیکنند اما نسبت به میزان مصرف هشدارهای لازم را ارائه میکنند.
مصرف تیلاپیا ممنـوع!
هرماهی کنسروی تن نیست
از آنجایی که ماهی نسبت به سایر جانشینان گوشت قرمز، پروتئین زودهضمی دارد و چربیهای ضروری آن برای بدن مفید است، بهتر است مواردی را برای درست انتخاب کردن در نظر بگیرید. توصیه متخصصان تغذیه این است که ترجیحا ماهی را به صورت تازه مصرف کنید، اما اگر سراغ کنسروها رفتید، دور این غلط مصطلح را خط بکشید که هر ماهی کنسروی، ماهی تن است. این روزها انواع ماهیها مثل سالمون، تن و حتی تیلاپیا در کنسروها بستهبندی میشوند.
با ماهی ویتامین C مصرف کنید
ماهیهایی که چرب هستند، باید بهصورت تازه میل شوند و ترجیحا آنها را به مدت طولانی در فریزر نگهداری نکنید، علاوه بر اینکه ماهیهای چرب نسبت به حرارت و نحوه پختوپز حساس هستند.
ما به شما پیشنهاد میکنیم که از روش بخارپز یا کبابی برای صرف این ماده پروتئینی استفاده کنید، ضمن آنکه مصرف مواد غذایی حاوی آهنهمراه ویتامین C میتواند به جذب آن کمک فراوانی کند. برای این منظور میتوانید به همراه ماهی کمی آبلیمو یا آب نارنج مصرف کنید تا آهن آن بهطور کامل جذب بدنتان شود.
درخوراکتان تعادل ایجاد کنید
ماهی تیلاپیا هم مثل ماهیهای دیگر طبع سرد دارد، پس بهتر است در انتخاب مواد غذایی که همراه آن میل میکنید دقت داشته باشید. متخصصان تغذیه پیشنهاد میکنند که با استفاده از ادویههایی مثل زیره، دارچین و زنجبیل که طبع گرم دارند ماهی را مزهدار کنید و به این وسیله یک تعادل طبیعی بهوجود آورید.
وقتی در مورد هر موضوعی" قطعی" صحبت به میان میآید! من نمیپذیرم! شرمنده ولی همیشه نتیجه بخش بوده و هست. سلامتی شما آرزوست
/
برای کسانیکه از درد کمر شکایت میکنند
یا ساییدگی استخوان ،کمر درد و آرتروز در سه سوت ..